20 september 2008
12:30

Falköping Blue Riders

Referat: Eksjö HC - Falköping Blue Riders

Falköping kom idag på besök till Storegårdshallen för match mot hemmalaget Eksjö HC. Lagen har aldrig tidigare mötts och det blev en tillställning med mycket utvisningar och en del fysiskt spel. Falköping kunde vinna matchen med 5-3 efter att ha hämtat upp ett 2-0 underläge efter den första perioden.

Dåligt spel trots 2-0

Falköping startade matchen bäst och kunde skapa en del bra målchanser men målvakten för dagen Niklas Viberg var med på noterna. I Eksjös första anfall kan Theo Ohlsson trycka in 1-0 efter en målvaktsretur, klockan stod då bara på 1,26. Falköping pressade på efter målet men det var Eksjö som gjorde 2-0. I spel fyra mot fyra kan Anton Augustsson trampa in i anfallszon och skjuta ett lågt handledsskott som smiter in mellan benskydden på målvakten. 2-0 efter första perioden men 10-12 i skott.

Sämre spel från hemmalaget

Blue Riders var även hetare i den andra perioden och hade bland annat ett friläge som Niklas Viberg kunde rädda. Efter drygt elva minuter spelade av perioden får bortalaget dock utdelning. Ett placerat skott från slottet gör att det stod 2-1 på tavlan. Bara minuten senare var det dags igen, Eksjö går bort sig rejält i egen zon och helt fri med Viberg kan man göra 2-2. Även 10-12 i skott i denna perioden.

Utvisningar tog på krafterna

Hemmalaget spelade upp sig i den tredje perioden men fick inte alls många chanser att göra mål på. Istället gör Falköping 2-3 och 2-4 innan Simon Samuelsson kan snappa upp pucken och sätta dit 3-4. Lite nerv i matchen, Eksjö tar ut målvakten och och det slutar med att Blue Riders gör 3-5 från halva plan.

Summering

Falköping var det bättre laget och det kanske inte är så konstigt eftersom man slutade på fjärde plats förra säsongen. Eksjö hade dock många chanser att ösa in mål, speciellt i Power Play där man fick ofantligt många chanser, både i fem mot fyra och fem mot tre. Tyvärr blir väl utvisningarna lite avgörande för Eksjös del. Niklas Viberg storspelar och gör många fina räddningar. Nu laddar laget om till match mot Skillingaryd borta nästa helg.